Dia dels nens i del llibre valencià

Animació Lectora

GRATUITO
Dia dels nens i del llibre valencià.

Descripción

El Dia Universal del Nen o de la Infància, és un dia consagrat a la fraternitat i a la comprensió entre els nens. Aquest està destinat a fomentar el benestar i els drets dels nens del món. L’any 1954, l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís a tots els països un Dia Universal del Nen i també va suggerir als governs estatals que celebressin aquest dia, en la data que cadascun d’aquests decidís més convenient. L’ONU celebra aquest dia el 20 de novembre, en commemoració a l’aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l’any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989.

L’objectiu d’aquest dia, per tant, és recordar a la ciutadania que els nens són el col·lectiu més vulnerable i que pateix més les crisis i els problemes del món.

D’altra banda, el 20 de noviembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

Amb aquestos ingredientes importants, hem unificat l’activitat per a celebrar-ho. Amb la nostra llengua descobrirem els drets dels nens. Per això, utilitzarem el llibre “ ELS DRETS DELS INFANTS. DOTZE NORMES IMPRESCINDIBLES PER A GAUDIR DE LA INFÀNCIA  de la editorial SM UNICEF.

La tècnic responsable de l’activitat, reunirá als xiquets en l’estora blava per a descobrir i coneixer els seus drets per mitjà del joc.

Objectius didàctics:

  1. Fomentar la lectura en valencià
  2. Celebrar el Dia del llibre en valencià i el Dia dels drets dels Infants.
  3. Coneixer els 12 drets dels infants
  4. Fomentar l’expresió oral en valencià
  5. Fomentar la importància dels valors.
  6. Fomentar la creativitat.
GRATUITO