Club de Lectura via Whatsapp: LA RIDÍCULA IDEA DE NO VOLVER A VERTE, de Rosa Montero

Animació lectora

Descripció

Amb l’objectiu d’estimular i motivar la lectura, i més si cap en aquesta etapa, continuem compartint les nostres lectures amb les components del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults i per a poder realitzar la sessió pel fet que, de moment i fins que les autoritats sanitàries ho decidisquen, no podem reunir-nos un grup tan nombrós, tornarem a desenvolupar la nostra sessió de manera virtual, concretament a través de WhatsApp Web.

Sinopsi

Quan Rosa Montero va llegir el meravellós diari que Marie Curie va començar després de la mort del seu espòs, i que s’inclou al final d’aquest llibre, va sentir que la història d’aqueixa dona fascinant que es va enfrontar a la seua època li omplia el cap d’idees i emocions. La ridícula idea de no tornar a veure’t va nàixer d’aqueix incendi de paraules, d’aqueix vertiginós remolí.

Al fil de l’extraordinària trajectòria de Curie, Rosa Montero construeix una narració a mig camí entre el record personal i la memòria de tots, entre l’anàlisi de la nostra època i l’evocació íntima. Són pàgines que parlen de la superació del dolor, de les relacions entre homes i dones, de l’esplendor del sexe, de la bona mort i de la bella vida, de la ciència i de la ignorància, de la força salvadora de la literatura i de la saviesa dels qui aprenen a gaudir de l’existència amb plenitud i amb lleugeresa.

És un llibre que parla de la fortalesa personal fins i tot en les situacions més difícils.

Autora

De les seues novel·les s’han fet una desena d’adaptacions teatrals, diversos curtmetratges, un llargmetratge, una òpera i instal·lacions artístiques, tant a Espanya com en diversos països europeus i americans.

La repercussió de l’obra de Rosa Montero en el món de l’hispanisme internacional és ingent. S’han publicat deu llibres centrats en l’autora i uns seixanta llibres col·lectius que inclouen estudis sobre ella. Una trentena de tesis doctorals i més de 120 treballs acadèmics publicats en revistes crítiques o actes de congressos han analitzat les seues obres.

Els seus llibres estan traduïts a més de vint llengües i és Doctora Honoris causa per la Universitat de Puerto Rico.

En 2017 va ser guardonada amb el Premi Nacional de les Lletres. També enguany va rebre el Premi a la Trajectòria Professional, concedit pel Club Internacional de Premsa i el Premi Internacional de Periodisme Manuel Alcántara, Universitat de Màlaga.