Ioga Integral

A partir de 16 anys

Des de 132,50€
|
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Ioga integral Burjassot
Tancat
Ioga integral Burjassot
Tancat
Ioga integral Burjassot
Tancat
Ioga integral Burjassot

Objectius generals

El Ioga disposa de tècniques per a treballar en diferents nivells i cadascun d’aquests nivells prepara per als altres. Aquests nivells són: moral – yama i niyama; físic – asanas (postures corporals); energètic – pranayama (tècniques de respiració); psicològic – pratyahara (abstracció dels sentits exteriors); mental – dharana (concentració); intuïtiu – samadhi. La part teòrica en programa serveix per a millorar la pràctica.

El Ioga Integral és un tipus de ioga creat com una síntesi dels mètodes tradicionals de Ioga en una pràctica conjunta, ajustat a la vida moderna. El Ioga és un camí holístic, complet. És un mètode de complex sistema educatiu, que el seu objectiu és, a través d’un conjunt de tècniques, formar la cultura del cos, de la ment i de la consciència.

Programa

Cadascun treballa des d’on està, sentint fins a on arriba, portant més consciència en el seu estat psico-físic i respectant els seus límits, s’avança gradualment:

  1. Es comença amb tècniques preparatòries – vyayama, avançant amb les postures clàssiques – asanas, i les seues variacions, realitzant els moviments amb la concentració, amb lentitud i amb el nivell perfecte de tensió-relaxació.
  2. Els moviments se sincronitzen amb la respiració, la qual ha de ser objecte d’observació i concentració – pratyahara i dharana – açò ens permet entrar en un estat de recolliment sensorial i meditatiu, que és l’objecte de totes les pràctiques.
  3. El pranayama (tècniques de respiració), és un aspecte fonamental del Ioga i potser haja sigut el nucli que va originar aquesta ciència. La pràctica ha de ser constant, regular i progressiva, mai cal forçar. S’aprén la respiració correcta, s’augmenta la capacitat pulmonar. El pranayama és el procés lent, subtil, ens pot conduir a l’experiència d’estats d’interiorització mental.
  4. Mudras i Bandhas, són tècniques de controlar i augmentar l’energia vital. S’aprenen les bàsiques, per a ajuntar-les posteriorment amb altres tècniques i així completar la pràctica.
  5. Cada sessió de Ioga acaba amb la relaxació psico-física conscient. Consisteix a anar sentint cada zona del cos, relaxant-la en profunditat. La relaxació al final de la sessió beneficia tant el cos com la ment.
  6. Kriyas, tècniques de purificació del cos, les més senzilles, com la neteja nasal (neti), la neteja dels ulls (tratak), o la neteja pulmonar (kapalabhati), poden aprendre’s i practicar-se sense perill i poden ser molt útils per a preparar el cos, millorant l’efecte d’altres tècniques, netejant el cos de les toxines, harmonitza i desbloqueja la ment i el prana (energia vital).
  7. Yama i niyama, principis universals i preceptes individuals, són les normes ètiques, les actituds que defineixen la nostra relació amb l’entorn i amb nosaltres mateixos, no solament en els fets, o les paraules justes, sinó també en la ment.

Al final de cada part de programa o un grup de tècniques, els participants s’emporten graelles i instruccions per a practicar a casa i la bibliografia referent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Encara que el Ioga és per a la gent sana i el seu major efecte és la prevenció, la pot practicar tota la gent, sense diferència de l’edat o condició física, fins i tot la gent que mai ha practicat esport. Pot ajudar en tractaments després d’una operació o alleujar alguns problemes de la salut – en tal cas, es necessita prèvia consulta i aprovació del seu metge.

Des de 132,50€