Ioga per a l’esquena

174,90€
|
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat
Tancat

Objectius generals

Recuperació de l’esquena i reeducació postural, alleujar problemes de les deformacions de la columna vertebral: lumbàlgia, cervicals, escoliosis, hèrnies, ciàtica. Aconseguint una major flexibilitat en la columna vertebral i enfortint els músculs del tors, eliminem mals hàbits posturals produïts per l’estrés i males postures en la vida diària, millorant tots els sistemes (ossi, limfàtic, sanguini, respiratori i muscular).

El ioga és una activitat física moderada, un exercici complet i segur, respecta els límits del cos i s’avança gradualment, segons les seues possibilitats. La primera fase és la recuperació de l’esquena a través de les postures preparatòries i estiraments. La segona fase és enfortir els músculs de l’esquena i el tors. Es treballa també la simetria del cos i l’equilibri, per a no patir de vertigen i disminuir risc de caigudes. Es presta especial atenció a sincronitzar la respiració amb els moviments per economitzar les energies del cos i aprendre a relaxar les zones de dolor o molèstia i lliurar-se de l’estrés (psíquic o produït per alguna lesió)

Programa

Conéixer i treballar una sèrie de tècniques preparatòries – vyayama, avançant amb asanas, postures clàssiques i les seues variacions, realitzant els moviments amb la concentració, amb lentitud i amb el nivell perfecte de tensió-relaxació.

  • Els moviments se sincronitzen amb la respiració, que ha de ser objecte d’observació i concentració – pratyahara i dharana – açò ens permet entrar en un estat de recolliment sensorial i meditatiu, que és l’objecte de totes les pràctiques.
  • Mudras i Bandhas, són tècniques de controlar i augmentar l’energia vital.
  • El pranayama – tècniques de respiració, és un aspecte fonamental del ioga. Després d’introducció i les tècniques bàsiques, es van perfeccionant les més complexes. En aquest programa, amb atenció especial, s’aprén a lliurar-se del dolor o de la tensió en la part afectada, a través de la respiració. La pràctica ha de ser constant, regular i progressiva, mai cal forçar.
  • Cada sessió de ioga acaba amb la relaxació psico-física conscient. Consisteix a anar sentint cada zona del cos, relaxant-la en profunditat. La relaxació al final de la sessió beneficia tant el cos com la ment.
  • Es practiquen kriyas, tècniques de la purificació del cos (bàsiques): la neteja nasal (neti), la neteja dels ulls (tratak), la neteja pulmonar (kapalabhati), poden aprendre’s i practicar sense perill. Netejant el cos de les toxines, preparen per a altres tècniques, s’harmonitza i desbloqueja la ment i el prana (energia vital).
  • Yama i niyama, conceptes ètics en ioga, són pautes per a superar les dificultats en pràctica de ioga i en la vida diària, són les normes ètiques, les actituds que defineixen la nostra relació amb l’entorn i amb nosaltres mateixos, no solament en els fets, no les paraules justes, sinó també la ment.

La part teòrica de les tècniques que es practiquen, serveixen per a millorar la seua realització. Al final de cada part de programa o un grup de tècniques, els participants s’emporten graelles de les tècniques treballades i instruccions per a practicar a casa i la bibliografia referent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cal conéixer el diagnòstic del problema en concret i es recomana prèvia consulta i aprovació del seu metge.

174,90€