La Tomba de Tut-Anj-Amon

La xicoteta gran tomba, per Rosa Pujol. 6 de maig

DESCARREGA
|

Descripció

…El descobriment d’aquesta tomba, quasi intacta, marcaria un abans i un després en l’Egiptologia, ja que gràcies als elements apareguts en ella vam poder saber amb certesa l’aspecte dels aixovars funeraris que fins llavors només coneixíem per les pintures i relleus.

La història de Tutankamon és ben coneguda de tots, encara que amb bastants interrogants, ja que no sabem qui foren els seus pares. Si ens deixem guiar per la inscripció de la base d’un dels lleons del Temple de Soleb, on es nomena a Tutankamon com a ‘fill del rei, del seu cos’, hauríem de deduir que era fill d’Amenofis III i la Gran Esposa Real Tiy. Aquesta teoria es veuria reforçada pel tendre floc de pèl de Tiy acuradament guardat en un xicotet sarcòfag aparegut en la tomba de Tutankamon. Si bé també podria ser una mostra d’afecte del jove rei per la seua iaia, i no la seua mare…

L’Associació Espanyola d’Egiptologia és una entitat sense ànim de lucre les finalitats principals de la qual són promoure, estimular i donar suport a l’estudi, la investigació científica, la divulgació i el foment de l’egiptologia. Al llarg dels últims 25 anys, l’AEDE ha contribuït a fer possible les excavacions d’arqueòlegs espanyols a Egipte, en particular d’aquells que compten amb menys ajudes.

En el seu esforç per la divulgació de l’egiptologia, l’AEDE arriba aquest mes de maig a la Casa de Cultura de Burjassot de la mà d’una autèntica especialista en la vida quotidiana dels antics egipcis.

Rosa Pujol, natural de Burjassot i presidenta de l’Associació Espanyola d’Egiptologia, presentarà la conferència.

Una oportunitat única de presenciar aquesta ponència a càrrec d’una de les principals autoritats nacionals en la disciplina.

Descarregar Contingut
DESCARREGA