Observació Astronòmica Pati de Les Sitges

AJORNAT AL 21 de Juliol

GRATUÏT

Descripció

Vine a veure els astres de prop en la I Observació Astronòmica en el Pati de les Sitges.

Estels, planetes, satèl·lits,… el cel nocturn un poc més prop de l’ull humà. Tot açò podran contemplar els amants de l’astronomia el pròxim 21 de juliol des del Pati de les Sitges de Burjassot. Activitat realitzada per l’Associació d’Astronomia de la Universitat de València i l’Ajuntament de Burjassot, amb la col·laboració del Departament d’Astronomia i Astrofísica i l’Observatori Astronòmic, tots dos de la Universitat.

La cita serà a les 21 hores en el Pati de les Sitges; i podran acudir tots els veïns que tinguen un telescopi i que vulguen traure-li partit o bé tota aquella persona que tinga interés per l’astronomia. Una vegada en el Pati, els membres de l’Associació d’Astronomia de la Universitat de València donaran diferents consells als assistents de com muntar correctament el telescopi i quins són els diferents tipus de telescopis. Així mateix, l’entitat muntarà un telescopi de gran grandària cedida pel Departament d’Astronomia de la Universitat.

L’observació astronòmica començarà a les 22 hores i en la mateixa es podrà observar i fotografiar Júpiter i els seus quatre satèl·lits galileans, Saturn i el seu satèl·lit Tità i la Lluna, pràcticament plena. Durant l’observació s’explicarà la problemàtica de la contaminació lumínica, quines són les constel·lacions que es poden observar a l’estiu i com trobar l’estrella polar.

 

 

 

 

 

 

GRATUÏT