IV Dia de les Escriptores (Biblioteca d’Adults)

Animació lectora

Gratuït
|

Descripció

La Biblioteca Municipal de Burjassot, ha volgut sumar-se al Dia de les Escriptores, una iniciativa de la Biblioteca Nacional en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), i l’Associació Clàssiques i Modernes, associació per a la igualtat de gènere en la cultura. En aquest dia commemoratiu es pretén reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

El Dia de les Escriptores se celebra el dilluns més pròxim a la festivitat de Teresa de Jesús, religiosa, mística i escriptora espanyola del segle XVI. En aquesta edició el lema és “Dones, amor i llibertat. I com cada any, a l’acte principal del Dia de les Escriptores, consisteix en la lectura pública d’una selecció de textos d’autores espanyoles i hispanoamericanes, així com de la nostra comunitat.

La lectura serà realitzada pel propi Regidor delegat de Cultura i Joventut, Javier Naharros, membres del club de lectura i del club d’escriptura de la biblioteca, membres del grup teatral “Paraules i Dons” i una escriptora local, autora del llibre de relats Només el temps és amo de la teua vida. Yolanda Barambio (editora), presentat a la Casa de Cultura el passat dia 4 d’octubre.

Es llegiran fragments d’obres d’escriptores com María Beneyto, Francisca Aguirre, Carmen Alborch, i un text propi de l’autora local, Mª Victoria Beltrán.

Activitat realitzada en col·laboració amb Espai Dóna, Servei Municipal d’Atenció Integral a les Dones, de l’Ajuntament de Burjassot.

L’acte tindrà lloc en la mateixa Biblioteca d’adults i en aquest, es realitzarà el lliurament de diplomes als usuaris més lectors de la Biblioteca Infantil, Lluna Márquez Requejo, i de la Biblioteca d’Adults, Mª José Fuster Arévalo, amb 72 i 68 préstecs, respectivament

Gratuït