La Biblioteca Municipal celebra “El Dia de les Escriptores”

19 d'octubre

|

Descripció

La Biblioteca Municipal de Burjassot, en col·laboració amb el servei municipal d’atenció integral de la dona, Espai Dona, s’uneix a la iniciativa de celebració de la cinquena edició del Dia de les Escriptores de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), organitzada en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives i Empresàries (FEDEPE) i amb l’Associació Clàssiques i Modernes amb l’objectiu de reivindicar la labor i el llegat de les escriptores al llarg de la història.

Aquesta cinquena edició compta amb el comissariat de l’escriptora Elvira Lindo, qui ha triat el tema “L’esforç quotidià de les dones”, entorn del qual gira l’elecció de textos i autores per a la seua lectura, en un acte públic, el dia 19 d’octubre en la seu de la BNE. Aquest acte se celebra en moltes biblioteques i altres institucions simultàniament i aquest és el segon any que la Biblioteca Municipal de Burjassot se suma a la convocatòria, quedant d’aquesta manera, reflectida, la nostra participació en la pàgina Web de la BNE: http://diadelasescritoras.bne.es/

Per part seua, l’Associació Clàssiques i Modernes de València, ha aprofitat l’ocasió per a fer un reconeixement públic a dues autores valencianes, Isabel-Clara Simó i Carmelina Sánchez Cutillas, a la qual l’AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua) ha nomenat escriptores de l’any 2020.

Com en edicions anteriors, la data triada és el dilluns més pròxim a la festivitat de Teresa de Jesús, que es commemora el 15 d’octubre, el 19 d’octubre de 2020.

Les activitats que es desenvoluparan des de la Biblioteca de Burjassot i Espai Dona, donades les actuals circumstàncies per la COVID19, estaran dirigides especialment a públic adult i seran participatives a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) de Cultura Burjassot:

  • Gravació d’un vídeo amb la lectura de fragments d’autores seleccionades per les persones participants. Entre els textos seleccionats es trobaran alguns de les escriptores Isabel-Clara Simó i Carmelina Sánchez Cutillas. Aquest vídeo es llançarà el Dia de les Escriptores, 19 d’octubre, a través de les xarxes socials i participaran components del Club de Lectura de la Biblioteca Municipal de Burjassot, Persones de l’Associació Teatral Paraules i Dones, així com altres persones relacionades amb el món de la Cultura en el municipi.
  • El mateix dia 19 es realitzarà un sorteig d’un lot de llibres d’autores seleccionades de la Biblioteca a través d’Instagram i Facebook de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot. Per participar hauràs de donar un “like” a les dues pàgines, etiquetar a dues persones i recomanar a una escriptora que hages descobert en aquest any 2020. El sorteig s’anirà anunciant al llarg de la setmana en les xarxes i al mateix temps, com a manera de dinamitzar la campanya, s’aniran publicant diferents posts amb contingut relacionat amb el dia de les escriptores (llibres recomanats, fragments, autores, etc.).
  • La campanya finalitzarà amb la retransmissió en directe amb la Biblioteca Nacional d’Espanya a les 19:00h, on es llegiran textos seleccionats per la comissària Elvira Lindo sobre el tema d’enguany “L’esforç quotidià de les dones”, per personalitats de diversos àmbits de la societat espanyola, de les següents escriptores: Teresa de Jesús, Rosalía de Castro, Dulce María Loynaz, Blanca Varela, Errose Bustintza (Mañariko), Elena Fortún, Sor Juana Inés de la Cruz, Ana María Matute, Josefina Carabias, Pura Váquez, Luisa Carnés-, Gloria Fuertes, Mercè Rodoreda, Idea Vilariño, Circe Maia, Emilia Pardo Bazán, Victoriana Durán, Ida Vitale, Carmen Baroja y Nessi y Concha Méndez. Per a connectar-te has de fer clic en aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=bjzwz1hf57u&feature=youtu.be