TORNA EL CLUB DE LECTURA (VIRTUAL) DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE BURJASSOT AMB EL LLIBRE “LA DELICADEZA” DE DAVID FOENKINOS

Club de lectura

Descripció

El Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults de Burjassot, continua la seua activitat, amb una nova sessió (virtual) el divendres 30 d’octubre a les 18.30 hores. Com és habitual al llarg d’aquests mesos, a causa del protocol sanitari que marca la normativa per a la protecció enfront de la COVID-19, i el compliment de l’aforament permés, la sessió continuarà realitzant-se de manera virtual, concretament a través de WhatsApp Web.

Amb l’objectiu de continuar fomentant la lectura, tenint en compte les circumstàncies en les quals vivim, la Biblioteca d’Adults continua compartint les seues lectures, amb les components del Club de Lectura. En la sessió d’aquest mes, comentarem, debatrem i coneixerem amb major profunditat, la novel·la “La delicadesa”  de l’autor francés, David Foenkinos.

Autor

David Foenkinos va nàixer el 28 d’octubre de 1974 a París. És un escriptor i músic francés reconegut internacionalment per la seua producció literària.

Va estudiar humanitats en la Sorbonne mentre feia classes de guitarra i tocava en un grup de jazz. Va publicar el seu primer llibre amb la casa *Gallimard l’any 2002 i va rebre el premi François-Mauriac. No obstant això, Inversion de l’idiotie no va ser un èxit en vendes, per la qual cosa no es va traduir a més idiomes. El periòdic francés Le Figaro el va incloure en el top cinc dels escriptors més reeixits de l’any 2012.

Discret en els seus inicis, malgrat les nombroses crítiques favorables i de l’obtenció del premi François-Mauriac, la carrera literària de Foenkinos no va enlairar fins a 2004, any en què va publicar El potencial eròtic de la meua dona i va obtindre el prestigiós premi Roger-Nimier.

Els seus dos grans èxits en vendes han sigut La delicadesa i Charlotte. No obstant això ha publicat diverses novel·les entre les quals destaquen: En cas de felicitat, Els records, Qui es recorda de David Foenkinos?, Estic molt millor, Els records i Lennon, un llibre biogràfic dedicat a la figura del famós cantant i integrant de Els Beatles.

En 2009 va publicar La delicadesa, llibre que ens ocupa aquesta sessió, el punt d’inflexió en la seua carrera literària. Va ser un èxit en vendes, superant el milió d’exemplars venuts. Lloat pels crítics, va ser nominat a quasi tots els premis literaris i traduït a més de 30 idiomes.

En 2011, va treballar com co-realitzador en l’adaptació al cinema de la seua novel·la La delicadesa. La pel·lícula va ser nominada al Cèsar a la millor adaptació i al Cèsar a la millor òpera preval.

Sinopsi

La delicadesa és la novel·la de l’esperança i la imaginació, la novel·la d’aqueix París fascinant en el qual el dolor i la vulgaritat es transformen en poesia.

Ens presenta un colp de realitat, en el qual ens mostra com la vida pot arrabassar-nos el que més volem i a vegades fer-nos patir però també, ens ensenya com la vida ens dona moments únics que fan que aquesta valga la pena.

Coneguda com la novel·la dels deu premis (entre els quals destaquen el Premi dels lectors de Télégramme i el Premi 7ème Art) i única novel·la finalista dels grans premis literaris francesos (Goncourt, Renaudot, Médicis, Dona, Interallié…)

Acabarem aquesta sessió de lectura, com va sent habitual, rendint un xicotet homenatge al novel·lista, Miguel Delibes, que recentment ha complit un segle del seu naixement, amb la lectura d’alguns paràgrafs i frases cèlebres.