Xarrada Memòria Històrica

Casa de cultura

GRATUÏT
Cultura- Memoria

Descripció

El 15 d’Abril de 1940 van ser afusellades, en la localitat veïna de Godella, sis persones de diferents pobles de la comarca de l’Horta Nord. Un dels homes que van acabar en la saca era Rafael Gironés Pocobi, natural de Burjassot. Sobre la identificació d’aquestes sis persones afusellades en els primers dies del franquisme, la seua personalitat i el seu context social, versarà la conferència sobre la nostra memòria històrica més pròxima que tindrà lloc, a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura de Burjassot, el dimecres 27 d’octubre, a les 19:00h.

La conferència, a càrrec de Xavier Costa Granell, professor de la Universitat de València, estarà presentada per Javier Naharros, regidor de Memòria Democràtica de Burjassot; el seu homòleg en la localitat de Godella, Fernando Oliveros i Jorge Alonso, investigador de Memòria Històrica. En el transcurs de la xarrada, a més, s’adonarà de la situació actual de la investigació sobre la fossa de Godella, les restes de les víctimes i la cerca dels seus familiars. Les persones que van ser assassinades, a més del burjassoter esmentat Rafael Gironés Pocobi, són Plácido Albiach Gramontell (Moncada), Salvador Benedito Lleonart (València-Campanar), Manuel Ferrer Campos (Bétera), Ricardo Senís Mir (Godella) i Ambrosio Tárrega Causaras (Godella-Gestalgar).

Aquesta activitat, organitzada conjuntament des de les regidories de Memòria Democràtica de Burjassot i Godella, compten amb una subvenció de la FEMP concedida a l’Ajuntament de Godella i amb la col·laboració del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica.

GRATUÏT