Club de Lectura via Whatsapp: ELS TESTAMENTS, de Margaret Atwood

Animació lectora

Gratuït

Descripció

La Biblioteca Pública de Burjassot posa en marxa, de manera excepcional durant aquest mes del llibre, el seu Club de Lectura via Whatsapp web. Una experiència de lectura en companyia , en aquest cas adaptada a la situació actual aprofitant les noves possibilitats de comunicació que ofereix la tecnologia actual.

La reunió virtual del Club de Lectura es produirà el 30 d’abril a les 18 h, moment en el qual totes les integrants es connectaran. Les converses seran moderades per la coordinadora del Club, Carmen Viana i per personal de la Biblioteca.

Aquesta vegada, la sessió estarà dedicada al llibre Els Testaments de Margaret Atwood, llibre que prèviament ha sigut ja llegit per totes les integrants, ja que la seua lectura formava part de la programació regular de l’animació lectora anterior a aquesta etapa de confinament.

Sinopsi

Quinze anys després dels esdeveniments narrats en El conte de la criada, el règim teocràtic de la República de Gilead es manté en peus, però està començant a mostrar signes de descomposició. En aquest moment crucial, les vides de tres dones radicalment diferents convergeixen, amb resultats explosius. Dos d’elles han crescut en costats oposats de la frontera: una en Gilead, com la filla privilegiada d’un important Comandant, i una altra al Canadà, on es manifesta en contra del règim mentre segueix per televisió les notícies dels horrors que allí esdevenen. Ambdues pertanyen a la primera generació que aconseguirà la majoria d’edat des que existeix el nou ordre, i els seus testimoniatges estan trenats amb una tercera veu: la d’una de les dones més influents del sistema, que mou els fils del poder de manera despietada. Els seus camins acabaran per trobar-se, forçant a cadascuna d’elles a col·laborar, a enfrontar-se amb si mateixes i a decidir on posaran els límits en la lluita pels seus ideals.

 

 

A mesura que desenvolupa aquestes tres veus, Margaret Atwood aprofundeix en els racons més recòndits de Gilead, i aconsegueix, gràcies a la seua virtuosa capacitat per a recrear un món nou, que Els testaments siga una mescla triomfal de suspens i enginy.

Autora

Margaret Atwood és una escriptora canadenca, considerada una de les principals figures del món de les lletres en l’actualitat. Prolífica poetessa, novel·lista, crítica literària, professora i activista política canadenca. És membre de l’organisme de drets humans Amnistia Internacional i una de les persones que presideixen BirdLife International, en defensa dels ocells.

 

 

Nascuda a Ottawa en 1939, Atwood va iniciar la seua carrera literària component poesia, per a després començar a escriure relats, camp en el qual s’ha convertit en una vertadera mestra, així com novel·les. Quant a la temàtica de les seues obres, és molt variada; treballa des de la crítica literària a la novel·la realista, passant per la ciència-ficció —terme amb el qual no se sent gens còmoda—, fins a la literatura compromesa en defensa dels drets de la dona.

La seua obra més coneguda és El conte de la criada (1985), novel·la amb la qual va rebre premis com el Arthur C. Clark o Los Angeles Prize.

Altres guardons rebuts al llarg de la seua carrera han sigut el Booker, el Governor General i el Príncep d’Astúries de les Lletres, que li va ser atorgat l’any 2008.

Gratuït