La Biblioteca d’adults programa una xarrada telemàtica i científica amb motiu de l’arribada del Rover Perseverance a Mart

Biblioteca

Descripció

Continuant amb les seues activitats de foment de la lectura i d’animació lectora, en aquest cas per a un públic adult, la Biblioteca d’adults de Burjassot impulsarà una nova acció telemàtica amb l’objectiu de divulgar diferents àrees de coneixement.

Així, en aquest mes de març, l’equip de les Biblioteques Municipals proposa participar, via telemàtica a través de la plataforma Zoom, en la xarrada de divulgació científica “Astrobiologia en temps de pandèmia. Ciència al servei de la societat”, que tindrà lloc dimecres que ve 10 de març a les 18.00 hores. La xarrada, impartida pel burjassoter José Jordán Soria, s’emmarca dins de l’àmbit científic i es celebrarà al fil de l’arribada del Rover Perseverance a Mart.

Les persones interessades a gaudir de la xarrada podran unir-se a la mateixa a través de Zoom, en aquest ENLLAÇ, amb l’ID de reunió: 899 1898 3516 i el codi d’accés: 677260.

Amb l’objectiu de mostrar la importància de la ciència bàsica i la investigació científica, en aquest cas concret, amb exemples del camp de l’Astrobiologia, i enfocant-se en l’actualitat i interés sanitari a causa de la pandèmia ocasionada pel virus SARS-CoV-2, la xarrada començarà amb una xicoteta introducció en la qual es contextualitzarà la pandèmia que s’està vivint i es desmentiran faules respecte a aquesta.

Una vegada realitzada aquesta primera presa de contacte amb els participants, Jordán continuarà parlant sobre l’Astrobiologia, quina relació té amb la situació actual, les seues aplicacions i utilitats en aquesta pandèmia o, entre altres temes, la importància de l’estudi dels virus que infecten bacteris. També parlarà sobre el SCOVAM, l’assaig serològic per al COVID-19 desenvolupat a Espanya en el centre d’Astrobiologia CSIC-INTA.

José Jordán és Biòleg especialitzat en biologia evolutiva per la Universitat de València al campus de Burjassot-Paterna. En 2019 es va doctorar en microbiologia amb esment cum laude per la Universitat Autònoma de Madrid. Gran apassionat de la divulgació científica, actualment és investigador independent i es troba estudiant la connexió històrica entre Alexander Von Humboldt i els revestiments de roca com el pioner en aquest camp d’estudi.

Usuari de la Biblioteca d’adults, José va presentar en la mateixa la seua tesi doctoral “Geomicrobiología de revestiment de roques en un ambient àcid extrem: Riu Negre”, l’any 2021; tesi que va ser donada a la Biblioteca, formant part del seu catàleg bibliogràfic.