Les Biblioteques Municipals comparteixen propostes culturals per a gaudir a casa

Descripció

Des que el passat 14 de març es decretara l’estat d’alarma a Espanya, són moltes les institucions, entitats, plataformes, o instal·lacions culturals que han hagut de tancar les seues portes al públic per a, entre tots, frenar l’escalada de la COVID-19. No obstant això, amb la finalitat de proporcionar recursos i eines perquè els ciutadans i ciutadanes puguen continuar consumint cultura durant el confinament, són milers les iniciatives que aquestes entitats han posat en marxa per al consum de materials culturals, a través d’Internet i des de casa.

Així, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, i a través de l’equip de les Biblioteques Municipals, s’ha recopilat una sèrie de llocs web relacionats amb el món de la lectura i la literatura, però també d’altres àmbits com el teatre, la música o les arts plàstiques que estan a la disposició de la ciutadania:

BIBLIOTEQUES:

Biblioteca Nacional de España: proporciona accés lliure i gratuït a milers de documents digitalitzats, entre els quals es compten llibres impresos entre els segles XV i XX, manuscrits, dibuixos, gravats, fullets, cartells, fotografies, mapes, atles, partitures, premsa històrica i enregistraments sonors.

Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico: recull les digitalitzacions de 117.845 obres i un total de 6.400.467 d’objectes digitals. Els fons digitalitzats provenen de biblioteques, arxius i museus, comunitats autònomes, ministeris, ajuntaments, ateneus, fundacions, universitats, institucions privades, reials acadèmies, particulars, etc…

Biblioteca Virtual de Prensa Histórica: hemeroteca digital en la qual s’ofereix un extens repertori de premsa històrica i revistes culturals en llengües espanyoles.

Europeana: lloc web on explorar entre les obres d’art, llibres o vídeos de tota Europa.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes: ofereix continguts de qualitat lliures de drets, sobre llengua, literatura, història, art, una biblioteca de literatura infantil i juvenil, entre altres.

Biblioteca Digital Mundial: la Unesco ofereix una àmplia gamma de recursos culturals i educatius. Es poden trobar mapes, textos, fotos, enregistraments i pel·lícules de tots els temps.

Biblioteca Valenciana

Bivaldi: descargables gratuïts i en text complet de més de 9.000 obres valencianes.

MUSEUS I EXPOSICIONS:

Museo Thyssen-Bornemisza: visita virtual a la recentment inaugurada exposició de Rembrandt i a la col·lecció permanent del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

Repensar Guernica: amb imatges de l’obra imperceptibles a simple vista per l’ull humà gràcies a la tecnologia de fotografia ‘gigapixel’, a més de documents inèdits, comparació de tècniques fotogràfiques i una cronologia interactiva en el Museu Reina Sofia.

Altamira, la cueva animada: una oportunitat per a conéixer, de prop, la cova de *Altamira durant el Paleolític mitjançant un apassionant recorregut virtual.

Exposiciones de los archivos estatales

Museo Arqueológico Nacional: permet una visita virtual, un recorregut per l’exposició permanent en el qual es pot accedir a tota la informació del museu: audiovisuals, cartells explicatius, il·lustracions, etc…

PINACOTECAS:

Museo del Prado: ha llançat la iniciativa #Pradocontigo. Es tracta de vídeos en directe a través del seu compte d’Instagram en els quals cada dia a les 10h i durant una hora, presenten i expliquen obres cabdals de la seua extensa col·lecció, comentades per un expert.

Pinacoteca di Brera, Milan

Galería de los Uffizi, Florència

Museo Vaticano, Roma

Museo Arqueológico, Atenas

Louvre, París

British Museum, Londres:

Metropolitan Museum, Nova York:

Hermitage, San Petersburgo:

National Gallery of Art, Washington

EDITORIALS:

Planeta: posa a disposició en el seu web l’espai #KeepReadingEnCasa, un lloc en el qual desplegaran diàriament una agenda d’activitats amb autors i autores. Els més menuts també comptaran amb entreteniment de la mà de Contacontes, activitats, tallers, concursos.

Penguin Random House: ha organitzat un club de lectura cada dilluns. Cada setmana serà dinamitzat per un llibreter convidat que proposarà la lectura a llegir.

Roca Editorial: alguns dels seus autors i autores ofereixen les seues e-books, gratuïtament.

Anagrama: ha pujat cinc e-books per a descarregar gratuïtament en qualsevol llibre electrònic.

Grupo SM: ofereix accés gratuït a la seua plataforma amb llibres i jocs de la seua aula virtual d’aprenentatge M.A.R.S per a xiquets.

Hearst: ofereix tot el seu extens catàleg de revistes (cor, esport, cuina, motor, cinema, fotografia, etc…) gratuïtament i en línia. Només cal registrar-se en el seu lloc web.