Plensa/Estellés. L’Hotel París

Presentació 24/01 - 19 h

GRATUÏT

Descripció

El poemari “L’Hotel París” de Vicent Andrés Estellés, convertit en una obra d’art, es presenta a Burjassot

Dimecres que ve 24 de gener, a les 19 h, la Casa de Cultura de Burjassot acollirà la presentació d’una obra d’art única, que troba la seua inspiració en el poeta local i alhora universal, Vicent Andrés Estellés. Es tracta d’una revisió artística del poemari “L’Hotel París”, realitzada per l’escultor Jaume Plensa (Barcelona, 1955), una edició per a bibliòfils en la qual l’artista combina el poemari del poeta burjassoter amb els seus dibuixos i peces escultòriques.

El resultat de la poesia estellesiana fusionada amb el treball artístic de Plensa és un llibre objecte que consta d’un estoig exterior de coure gravat amb làser que, per si solament, ja és una peça artística. Aquest guarda un altre estoig de tela que inclou un gravat; els cinc dibuixos de Plensa de 1984 impresos en quadricromia sobre paper fabricat artesanalment, els 21 poemes d’Estellés de “L’Hotel París” més altre del “Llibre de meravelles” –“Assumiràs la veu d’un poble”- i sis transparències metàl·liques de coure, amb versos i imatges, que poden unir-se i desplegar-se com una escultura.

Jaume Plensa ha volgut homenatjar així al poeta Vicent Andrés Estellés, amb el qual va forjar amistat, 30 anys després de quedar captivat pel poemari “L’Hotel París”.

GRATUÏT