L’escriptor valencià J.R Barat presenta a Burjassot les novel·les ‘Jaque al Emperador’ i ‘1707’

Biblioteca

GRATUÏT

Descripció

Seguint amb la seua tasca de foment de l’hàbit lector, les Biblioteques Municipals de Burjassot han programat una nova vesprada literària per a divendres que ve, 8 d’abril. A partir de les 19h, la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura albergarà la presentació de les novel·les Jaque al Emperador i 1707, totes dues publicacions de l’autor Juan Ramón Barat. Per a la presentació de totes dues novel·les, Juan Ramón comptarà amb la companyia i intervencions de la també escriptora i dramaturga burjassotera, Amparo Pastor, i de José Enrique March, productor i director de cinema.

Valencià (Borbotó, 1959) és un escriptor que, al llarg de la seua trajectòria ha cultivat diferents textos i formats literaris, tant per a públic infantil i juvenil com per a lectors adults. En Jaque al Emperador a l’Emperador (Editorial Algaida), una de les publicacions que Barat presentarà a Burjassot, l’autor se serveix de la novel·la històrica per a presentar diversos escenaris, així com petites i grans històries amb la Guerra de la Independència Espanyola contra l’exèrcit imperial de Napoleó, com a teló de fons. Enmig del camp de batalla, un dels soldats més destacats de la contesa, José Romeu, un home íntegre dotat d’un valor i intel·ligència excepcionals que està al comandament d’una partida de guerrillers assetjats per la desesperació, aconsegueix posar en escac a tot l’exèrcit napoleònic i aconseguir la dignitat de mite.

Per part seua, 1707, també novel·la històrica, situa als lectors en la nit de l’1 de novembre de 1700 quan mor a Madrid, sense descendència, Carles II, un fet que desencadenarà la Guerra de Successió per la Corona de l’Imperi espanyol. La casa de Borbó i la casa d’Habsburg es disputen el tron buit i les potències europees es posen ràpidament en moviment per a fer valdre els seus interessos. Unes defensen al candidat francés, Felip d’Anjou, mentre unes altres prefereixen l’opció de l’arxiduc austríac Carlos. Espanya també acaba dividint-se en dos. Castella, Navarra i Andalusia donen suport a la causa borbònica, mentre que els regnes de la Corona d’Aragó s’inclinen per l’arxiduc. Però, a més, en els territoris de València la guerra pren tints de revolució social. Els llauradors i els gremis d’artesans veuen arribat el moment d’acabar amb les injustícies dels poderosos. Enmig de tanta turbulència, destaca la figura de Juan Bautista Basset, el fill d’un humil fuster que podia haver canviat el rumb de la història.

L’entrada a aquesta vesprada literària a la Casa de Cultura de Burjassot és lliure i gratuïta, fins a completar aforament.

GRATUÏT