Lectura y tertúlia: “Atles de geografia humana”, d’Almudena Grandes

Club de lectura

Gratuït

Descripció

La història de quatre dones que conten en primera persona la seua pròpia història en un temps de confusió ideològica i crisi generacional.

Sinopsi

 

Quatre anys li va portar a Almudena Grandes escriure la seua quarta novel·la en la qual quatre dones compten en primera persona la seua pròpia història en un temps de confusió ideològica i crisi generacional. En el Departament d’Obres de consulta d’un gran grup editorial, quatre dones treballen en la confecció d’un atles de geografia en fascicles. Reunides per atzar en aqueix projecte, i molt diferents entre si, totes comparteixen, no obstant això, una edat decisiva, en la qual el pes de la memòria matisa ja la consciència del temps i de la Història. Mentre investiguen, busquen materials i fixen dades, Ana, Rosa, Marisa i Fran es troben en aqueix punt d’inflexió de la vida en què no poden ajornar més la necessitat d’encarar-se d’una vegada amb si mateixes, buidar dubtes, desitjos i contradiccions ja insostenibles per a situar-se elles mateixes en la seua pròpia geografia, en el seu propi atles. Així, anirem descobrint-ho tot sobre cadascuna d’elles i sobre el món que les envolta, que no és un altre que el de tota una generació: la seua soledat, les seues inhibicions, els seus somnis truncats, les seues decepcions, però també les seues passions i els seus amors inconfesados, la seua duresa i la seua tendresa, les seues derrotes i les seues grans conquestes.

L’objectiu principal del Club de Lectura és incrementar el plaer de la lectura en compartir-lo amb uns altres. És llegir, debatre i aprendre d’un llibre, d’un autor, fomentant així, la lectura i la crítica constructiva que afavorisca l’atenció a idees d’uns altres, potenciant el debat i estimulant el coneixement de diverses tendències intel·lectuals.

Continuem compartint, una vegada al mes, el plaer de llegir. Si alguna persona està interessat/a a pertànyer al Club de Lectura de la Biblioteca, que sol·licite informació a la Biblioteca Pública Municipal.

Gratuït