Dia Universal del Xiquet

Animació lectora

Gratuït

Descripció

Nacions Unides celebra el Dia Universal del Xiquet el 20 de novembre, data en la qual l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959. Aquesta declaració, que no tenia legalment caràcter vinculant, no era suficient per a protegir els drets de la infància. Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG, i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, el 20 de novembre de 1989, el compliment del qual és obligatori per a tots els països que l’han signada.

Nacions Unides celebra aquest Dia Internacional del Xiquet en honor a l’aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i a la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per a fer una crida mundial sobre les necessitats dels més xicotets i per a reconéixer la labor de les persones que cada dia treballen perquè els xiquets i xiquetes tinguen un futur millor.

Per això en l’activitat de hui, ens sembla important recordar els 10 drets del xiquet perquè tots/as puguem reflexionar sobre la importància de respectar-los i valorar-los. Una vegada sapiem quals són i debatem sobre aquests, formarem amb tots els participants un “consell infantil” que recollirà els aspectes a millorar, etc.

Posteriorment realitzarem un taller artístic.

Gratuït