Les Biblioteques Municipals reprenen les activitats d’Animació Lectora i el Mercat de Bescanvi de Llibres

Biblioteques

Descripció

Les Biblioteques Municipals de Burjassot reprenen, al febrer, les activitats d’Animació Lectora amb dues novetats. D’una banda, torna el Mercat del Bescanvi de Llibres a la planta baixa de la Casa de Cultura del municipi, activitat que va quedar suspesa a causa de la pandèmia i, d’una altra, la programació de diferents activitats sobre el projecte “Biblioteques Sostenibles”, en col·laboració amb la Fundació Musol.

Així, la primera activitat que ja ha començat a la Biblioteca d’Adults i que es pot visitar fins al 24 de febrer, de dilluns a divendres de 8.15 a 20.45 hores, és l’exposició “Encaixant els ODS”, primera de les accions desenvolupades juntament amb la Fundació MUSOL. En aquesta mostra itinerant es presenten els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i s’exposen a la ciutadania per a mostrar, al mateix temps, el compromís de Burjassot amb els valors de l’Agenda 2030.

Amb l’objectiu que els xiquets de la casa coneguen els ODS i sàpien com al llarg de l’any s’aplicaran a algunes de les activitats que es desenvoluparan a la Biblioteques Municipals, el dimecres 9 de febrer, a les 18.00 hores, la Biblioteca Infantil acollirà la primera Animació Lectora del mes en la qual es presentaran els ODS a través d’un vídeo d’animació. Després del vídeo i la tertúlia posterior, es plantejarà als participants en l’activitat un problema que hauran de resoldre a partir de les conclusions del vídeo.

El dimarts 15 de febrer, a les 18.00 hores, i també a la Biblioteca Infantil, tindrà lloc una Animació Lectora centrada en el conte “La Bibliotecària de Bàssora”, un dels millor acollits al llarg de l’any i que aborda l’objectiu 16 dels ODS: pau, justica i institucions sòlides.

No faltarà aquest mes de febrer la presentació d’una nova publicació, “Vida de Vidas”, de la burjassotera Rosa Mª Sarrate, de l’Editorial Llibres Indie. Serà el divendres 18 de febrer a les 19.00 hores a la Casa de Cultura.

Uns dies més tard, concretament el dijous 24 de febrer de 17.00 a 19.00 hores torna el Mercat de la Barata a la planta baixa de la Casa de Cultura. Aquesta activitat, en la qual es dona l’oportunitat a la ciutadania d’intercanviar els llibres que s’han llegit per aquells que volen descobrir, torna després d’una aturada obligada per la pandèmia.

Per a finalitzar el mes, el Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults celebrarà una nova sessió, aquesta vegada dedicada a Jorge Molist i el seu llibre “La reina sola”. Serà el divendres 25 de febrer a les 19.00 hores a la Casa de Cultura.