18 de Maig. Dia Internacional dels Museus

Activitats i recursos per a tota la família

|

Descripció

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig de 2020. #DIM2020, hi ha una intensa programació d’activitats online i gratuïtes, per a tots els públics, i recursos digitals per a conéixer els museus més importants del món des de casa, que podríem aprofitar. «Museus per la igualtat: diversitat i inclusió» és el tema per a l’edició de 2020 del Dia Internacional dels Museus.

Has tingut l’oportunitat de visitar les Piràmides d’Egipte? Tens pendent aqueix viatge a Londres per a visitar el British Museum i conéixer de prop civilitzacions del món? El Museu del Prado, el MOMA de Nova York, El Museu Nacional de Ciències Naturals… Sabies que els museus hui dia, són un “planazo” familiar? Estem de sort, perquè malgrat el confinament, podem passar molt bones estones fent un recorregut virtual pels museus més importants del món, podem trobar lectura, contes, recortables per a acolorir i pintar, realitzar maquetes, receptes, vídeos, peces en 3D, audioguies per a visitar els museus adaptades al públic infantil i de lectura fàcil, i multitud de jocs i videojocs.

Activitats en família

  • El Museu Nacional i Centre d’Interpretació de Altamira Recorregut per la cova de Altamira en realitat augmentada; realitzar en família, recortables, passatemps, com recortables de bisons, puzles, etc.
  • El Museu Arqueològic Nacional diversos audiovisuals de la història en animació, visita virtual, per a realitzar en família: recortables 3D, acolorir i reconstruir obres arqueològiques.
  • Per part seua, el Nacional d’Arts Decoratives ofereix contingut descargable de peces per a retallar i decorar en família, visites virtuals, etc.
  • També aposta pels recortables el Museu Nacional d’Antropologia i, al seu torn, per les receptes fàcils provinents de tot el món, mitjançant les lectures i activitats infantils i juvenils a casa. Oferint així, una proposta gastronòmica per a les famílies amb receptes dolces i salades que s’aniran desgranant cada setmana. La iniciativa ha començat aquesta setmana amb les arepas colombianes.
  • El Museu Sorolla ofereix una gran quantitat de possibilitats amb materials per a pintar i acolorir, lectures i vídeos.
  • El Museu d’Amèrica proporciona peces en 3D per a jugar, puzles, mots encreuats, recortables que posaran el Museu d’Amèrica a les vostres mans.
  • El Museu Cerralbo ofereix a les famílies un “kit cerralbiano” per als més xicotets, on podràs muntar la teua maqueta de teatre, la teua mascota, muntar una armadura samurái, etc.
  • Amb el Museu Sefardita, es pot passejar per la jueria Toledana, de conéixer la història del Museu i el conte Reina Esther.
  • En el Museu Nacional d’Art Romà, els déus de l’Olimp arriben a la teua casa en forma de recortables. Amb un rotllo de cartó i aquestes làmines, un nou déu per a acolorir i muntar tots junts. Fes-los tots i munta el teu propi Panteó romà. També amb les seues receptes podràs menjar com els romans. Doneu curs a la vostra creativitat!
  • En el Museu Nacional Antropologia podeu crear un mosaic amb les vostres fotos, o divertir-se llegint contes d’històries relacionades amb objectes del museu i després podeu il·lustrar-los amb els vostres dibuixos.
  • El Museu Nacional del Prado ha posat a disposició jocs en línia on cada dia es mostra una sala del Prat amb diferents reptes a superar, videojocs, audioguies infantils, visites a sales, l’experiència de “Els Lunnis i el Museu del Prado”, eixir per les finestres de les obres del Prat per a veure què hi ha ací, jocs sonors a casa.
  • El Museu Nacional Thyssen-Bornemisza proposa una aventura que s’inicia a les sales del Museu, i on un és l’únic habitant d’un univers imaginari que naix de l’interior dels quadres. A més a aquesta experiència han afegit propostes de classes de tècniques artístiques i cursos on line gratuïts.
  • Finalment, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, ha reconvertit les activitats que abans es desenvolupaven a les seues sales a l’àmbit digital a través de #GiraEnTuCasa. Aquesta també és una proposta per a realitzar en família i fomentar el diàleg, la reflexió i el joc a través de l’art. Com crear una pel·lícula localitzant els llocs de filmació en la teua pròpia casa, analitzar diferents imatges la col·lecció del museu o compartir els punts de vista que es generen al voltant d’una mateixa obra d’art, són algunes de les diferents accions en les quals consisteix aquesta iniciativa. Totes aquestes activitats s’estan donant a conéixer en les xarxes socials per a aconseguir la màxima difusió i per a animar a la participació del públic.

Visita de sales per tot el món

Museus de València