La Biblioteca celebra el Nadal amb sorteig de llibres i animació lectora

Biblioteca

Descripció

El Projecte d’Animació Lectora de la Biblioteca Municipal de Burjassot té com a comesa establir les accions a realitzar per a acostar la lectura a la comunitat, que inclou les activitats d’animació a la lectura. Animar a la lectura al personal usuari de la biblioteca implica la necessitat d’impulsar i realitzar activitats relacionades amb la literatura tant per a adults com per a públic infantil.

En l’àmbit bibliotecari i documental de la informació i la comunicació existeixen dates assenyalades, a més de les establides per organismes nacionals i internacionals, en les quals els professionals de la informació i la documentació utilitzen per a festejar i organitzar activitats especials, com per exemple, el Dia de les Biblioteques o el Dia de les Escriptores, recentment commemorat a la Biblioteca Municipal de Burjassot. S’aprofita igualment la celebració de festivitats i efemèrides que permeten conscienciar, difondre, promoure i subratllar la importància de les institucions, dels professionals i dels aspectes, esdeveniments o fets que es commemoren.

Amb l’objectiu de celebrar la festivitat nadalenca i sent un període en el qual es fomenta l’hàbit lector a través d’activitats d’animació lectora com la realització de contacontes, entre altres, des de les biblioteques i altres institucions culturals, sent el Nadal un període de temps lliure en el qual és tradicional l’intercanvi de regals, entre ells, llibres, la Biblioteca Municipal de Burjassot pretén sumar-se a aquesta celebració amb la posada en marxa de diferents accions d’animació a la lectura.

Amb la finalitat de promoure i difondre accions d’animació lectora coincidint amb celebració de la festivitat nadalenca, donada l’actual situació derivada per la COVID-19 en la qual la realització d’activitat presencial és limitada, sent un dels objectius primordials que el foment de la lectura, es proposa la realització d’aquestes activitats a través de les xarxes socials i mitjans audiovisuals.

ACTIVITATS:

Difusió en els canals oficials de l’Ajuntament de Burjassot (Twitter, Instagram, Facebook i web municipal) de les següents accions:

  • Dos sortejos d’un lot de llibres cadascun (un de literatura infantil i un altre d’adults) a través d’Instagram i Facebook de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot. Els participants hauran de donar un “like” a les dues pàgines, etiquetar a dues persones i felicitar el Nadal esmentant el llibre que li demanaran al Pare Noel o als Reis Mags enguany. El sorteig es realitzarà entre el 14 i el 21 de desembre en les xarxes socials de cultura. El dia 22 de desembre es procedirà a realitzar el sorteig online i es donaran a conéixer els noms dels guanyadors.
  • Les dates proposades coincideixen amb la realització de les Activitats d’Animació lectora que es realitzaran en els centres escolars amb l’espectacle “Mila i Milo. Un conte de joguets igualitaris”, entre els dies 11 al 22 de desembre.
  • Activitat de dinamització del Club de lectura de la Biblioteca Municipal de Burjassot. Sorteig d’un lot de llibres entre les persones integrants del Club de Lectura.