Dia escolar de la no violència i la pau

Animació lectora

Gratuït

Descripció

Dia Escolar de la No Violència i la Pau, és una jornada educativa no governamental fundada a Espanya en 1964, com a punt de partida i de suport per a una educació no-violenta i pacificadora de caràcter permanent i que es practica el 30 de gener de cada any, en l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi.

Aquest dia és l’oportunitat que se’ns brinda per a fer pensar, per a ensenyar a reflexionar, per a mostrar als alumnes que en tota situació hi ha dues versions, l’oportunitat de mostrar-los que són ells els que forgen el seu futur, l’oportunitat que es valoren com a persones i com a ciutadans i com no, l’oportunitat de donar-los a conéixer personatges exemplars, investigar sobre aquests personatges que van contribuir a forjar un món més just (Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, Martin Luther..) Per què són forjadors de pau? Qui van ser? Què van fer? …altres persones, altres cultures, altres vides.

El seu objectiu és l’educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. En aquest dia, els col·legis i centres es converteixen en instruments de pau i entesa entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

El tècnic de l’activitat reunirà els participants en la catifa blava on realitzarà la presentació de l’activitat. Obrirem un xicotet debat perquè els xiquets expressen la seua opinió, la seua experiència i/o solucions a alguns dels conflictes del nostre entorn.

Gratuït